Info / agenda

agenda

In Museum Opsterlân te Gorredijk is van 18 mei tot 18 augustus de tentoonstelling Door de ogen van Jan Loman te bezoeken met o.a. niet eerder getoond werk. Gelijktijdig opent in de overtuin van het Lycklamahûs in Beetsterzwaag een buitententoonstelling van Jan Loman, te zien t/m 30 september. Meer informatie: www. museumopsterlan.nl en www.historischbeetsterzwaag.nl.

Tijdens de tentoonstelling Made in Fryslân in museum DR8888 is van 13 april tot 6 oktober een kleine dwarsdoorsnede van zijn werk te zien in het ‘vriendenkabinet’. www.museumdrachten.nl

Op Art Noord in museum Belvédère  (26 tot 29 september) biedt kunstruimte Wagemans een selectie werken van Jan Loman aan
uit de collectie van fotograaf John Stoel. Stoel was vanaf begin jaren 60 bevriend met Loman en mede-bestuurslid van de Stichting Paerdemarct Fundatie die zijn werk beheerde.

 

werken bekijken  Alle werken op deze website zijn op afspraak te bekijken bij Paperdays in Bergen nh. Daar zijn ook meerdere werken van Jan Loman te zien. Bel voor een afspraak 06-12188261.
Werken gerelateerd aan de Wadden zijn ook te zien bij galerie bij Smit en de Boer aan de Middenstreek 23 op Schiermonnikoog.

verzenden of ophalen  Prijzen zijn exclusief verzendkosten. Na het aangeven van de aankoop ontvang je per e-mail een bevestiging inclusief de (eventuele) verzendkosten. Je kunt het werk ook afhalen in Bergen nh. Stuur een berichtje naar info(at)janloman.nl of bel voor een afspraak of meer informatie.

inlijsten  De vermelde afmeting bij het werk is de maat exclusief (eventueel) passe-partout en/of lijst. Tenzij anders vermeld zijn de werken zonder lijst. Wil je het werk ingelijst? Vraag ons een prijsopgave via info(at)janloman.nl. De werken worden ingelijst in een houten white-washed lijst.

boek  In 2010 verscheen de biografie ‘Jan Loman 1918-2006’. Dit boek is uitverkocht.

documentaire  Indrukken blijven Documentaire uit 1998 van Anton Tiktak:
https://weromrop.omropfryslan.nl/frl/utsjoering/keunster-jan-loman-yndrukken

film  Stiller om de Noord Een film van Buddy Hermans en Jan Loman. Zie https://www.stichtingbeeldlijn.nl/2020/03/10/stiller-om-de-noord/

meer informatie  Claudia Gravestijn: info(at)janloman.nl